Stand-up večeri v Jazz klubu Gajo

Priznam, komaj sem čakal poletje. Ne samo zaradi klasičnih poletnih radosti. Pivo, punce v mini krilih in morje – vse to je sicer ok, ampak letos imam že tretje leto zapored še en razlog za veselje: poletno gostovanje 10ka Klub smeha na letnem vrtu Jazz kluba Gajo v Ljubljani.

Čeprav stand-up komedija praviloma bolje uspeva v pokritih prostorih, kot na primer v prostorih 10ke na Miklošičevi, se je letovanje na veliki a hkrati intimni terasi pod krošnjami dreves v samem centru mesta izkazalo za zadetek v polno. Ljudje so hitro kupili idejo, da se v toplejših mesecih ob torkih smejimo pri Gajotu. In več kot očitno jim je všeč. Večeri stand-up komedije, oziroma tako imenovani 10kini Stand-up Comedy Jam-i, so namreč polni do zadnjega kotička. Praktično brez izjem. Občinstvo se ni pretirano razredčilo niti, ko smo enega izmed večerov izpeljali kljub občasnemu dežju.

In ne, ne zabavajo se samo obiskovalci. Večeri so odlični tudi za komike. Pred zavidljivo veliko množico smeha željnih obiskovalcev, ki za svoj stol (da o mizi sploh ne govorim) na lokacijo pride že dobre pol ure prej, je pač resnično težko ne uživati. Ko te na drugi strani podrte "četrte stene" gleda 400 nasmejanih obrazov, si lahko privoščiš marsikaj. Črni, modri, intelektualni in drugi odtenki humorja bodo v Gajotu praviloma naleteli na plodna ušesa.

Z drugimi besedami: pogoji za nastopanje so idealni. Idealni za preizkušanje novega materiala in idealni za dodelavo starega. Ravno zato sem se odločil, da tradicijo vsakotedenskega piljenja novih minut, ki sem jo začel z letom 2017 na Večerih novega v 10ka Klub smeha, (skoraj s polno paro) nadaljujem tudi poleti. Vidimo se lahko praktično vsak torek ob 21.00 v Jazz klubu Gajo.

Naj na koncu še omenim, da so stand-up večeri v Gajotu brez vstopnine – in v isti sapi dodam, da se na koncu zbirajo dobrodelni prispevki, ki vsem nastopajočim, ki sestavljamo naslednje komične "hite", pridejo še kako prav. Čeprav je zabava na Comedy Jam-u zagotovljena, je hkrati potrebno tudi omeniti, da komiki svoj najboljši in popolnoma izpiljen material praviloma "šparamo" za nastope, za katere se plača vstopnina. Kot na primer prihajajoči Festival Panč 2017.

O modernih starših, cepljenju otrok in medaljah za sodelovanje. Izsek iz stand up nastopa v Jazz klub Gajo (10kin Comedy Jam).